Spontan Fredag

Palæo Træstammer

Mmmm… idag er noget af formiddagen gået i køkkenet – jeg har nemlig lavet en opskrift på sunde træstammer. Jeg ELSKER træstammer og derfor tænkte jeg “hvorfor ikke lave en sund version” og det har jeg nu gjort også er de endda glutenfri, sukkerfri og laktosefri. Prøv de nye:

Skærmbillede 2016-06-05 kl. 13.46.25

INGREDIENSER
Opskrift til ca 8 træstammer

Marcipan masse:
200g. mandler
80g. dadel pure (består af 150g. dadler og 2 spsk vand)

Trøffelmasse:
2 store bananer (evt. 3 små)
25g. rå kakao
80g. kokos smør
2 tsk vanilje pulver (evt. 2 vanilje stænger)

60g. 70% ckokolade til overtræk.

HOW TO
1. Trøffel-massen: Det hele smides i en blender/hakker. Stil herefter på køl i en time og derefter gerne på frost i ½ time inden du skal bruge den.
2. Marcipan-massen:  Mal mandler til mel i en minihakker/kaffekværn. Tilsæt den hjemmeblendede daddelpuré bagefter.
Ælt mandelmelet og daddelpuréen med hænderne og pak derefter marcipanen ind i film (pølse-facon). Marcipanen skal på køl i en time inden du kan bruge den.
3. Efter den angivne køletid formes trøffelmassen til små pølser. Smid dem i fryseren igen bagefter, gerne 20-30 minutter. (Kan laves dagen før)
4. Marcipanen rulles nu ud i den ønskede tykkelse. Dette gøres mellem 2 stykker film. Skær marcipanen baner der passer til trøffel-pølsen.
5. Nu pakkes trøffel-pølsen ind i marcipan og enderne dyppes i chokolade.

IMG_3774IMG_3776IMG_3783

IMG_3779

IMG_3780IMG_3789

IMG_3790IMG_3801IMG_3802

 

Nu har du sikkert opdaget at der var noget dadel puré og noget af marcipan massen tilbage – jeg laver altid lidt små kugler ud af resten af dejen, som er den samme opskrift som jeg bruger til mine Karamel kugler.

Du ruller en lille kugle af dadel puréen også ruller du et lag af marcipan massen ud over, du kan evt dyppe dem i chokolade ligesom træstammerne eller du kan rulle dem i rå kakao pulver ligesom jeg har gjort den her gang. Jeg får altid mellem 4-6 forholdsvis store kugler, hvilket er en bonus.

IMG_3791

image

Hvis i kaster jer ud i denne opskrift og deler jeres billeder på de sociale medier, ville jeg blive super glad for hvis i taggede mig på billederne @victoriahoeyby – TAK

I’ll see you soon!

Skærmbillede 2015-12-02 kl. 21.34.26

/:/ IKKE SPONSORERET /:/ INDEHOLDER IKKE AFFILIATE LINKS /:/ 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spontan Fredag