Salte Dadel Karameller
Jeg er idag gået i køkkenet og kastet mig ud i at lave nogle sunde snacks og her er den første af dem. De er så lækre og smager himmelsk.
(Vegansk, Gluten-fri, Laktose-fri, sukker-fri)
Opskrift til ca. 8-10 styks
INGREDIENSER:
150g. store bløde dadler
1 spsk nødde smør (peanut butter, almond butter)
1/2 tsk vanilje (enten rigtig vanilje eller vanilje pulver)
1-2 spsk varmt vand
1/4 tsk fint salt
2 1/2 – 3 spsk mandel mel
200g. mørk chokolade (min. 70%)
Evt. sea salt til at drysse på toppen.
1. Blend dadler, nødde smør, vanilje, salt og varmt vand. Massen skal blendes til den er ensartet og uden store stykker dadler.
2. Blend herefter mandel mel i samt hak 50g. af chokoladen og put stykkerne i dejen og bland rundt. Dette kan evt gøre i en skål med en ske.
3. Put bagepapir i din 30×15 cm bage form (kan også være andre mål).
4. Form herefter massen i den tykkelse og størelse du vil have dine karameller.
5. Put derefter karamellerne i fryseren i en time.
6. Når der ca er 10 min. til at massen skal ud af fryseren, smeltes chokoladen.
7. Når karamellerne er blevet hårde dyppes de i den smeltede chokolade og drysses herefter med lidt salt.
8. Stil herefter karamellerne i køleskabet og vent til chokoladen er størknet og wupti så er der karameller.
Holdbarhed: 1 uge i køleskabet.
De er så lækre og nemme og kan gemmes i køleskabet.
Prøv at lav dem og tag mig hvis i poster billederne på instragram @victoriahoeyby
I’ll see you soon!
Ingen kommentarer endnu